Video downloaden

Het is nagenoeg niet mogelijk om een video in een keer op te slaan op je computer vanaf een website. Hiervoor heb je daarvoor ontwikkelde software programma’s nodig. Hiervan zijn er verschillende op de markt gebracht. Deze software is het mogelijk om alle mogelijke soorten bewegende beelden als games, video’s en webcambeelden op je computer op te slaan. In deze blog lees je meer over het downloaden van video’s.

De software

Voor het downloaden van bewegende beelden vanaf het internet naar je computer kan je gebruik maken van twee soorten software. Deze software soorten zijn:

  • Een video Capture programma
  • Een video downloader

Video Capture programma

Wanneer je gebruik maakt van een Video Capture programma download je eigenlijk niets. Met dit programma neem je alles op wat je op je scherm ziet. Hierdoor is het mogelijk om meer dan alleen internet video’s op te nemen, maar kan je ook webcambeelden en video’s die via een aangesloten apparaat worden afgespeeld opnemen. Er wordt een copy van je scherm gemaakt, hou er dan rekening mee dat je te maken kan krijgen met kwaliteitsverlies.

Video Downloader

De video Downloader is een programma dat streaming video’s op kan slaan vanaf websites. Dan kan je denken aan websites als YouTube en Vimeo. Hierbij is het niet per se zo dat je te maken zal krijgen met kwaliteitsverlies. Bij deze software download je de betreffende video’s precies zoals ze op de website geüpload zijn. Het is alleen wel zo dat het niet in alle gevallen zal werken. Video’s op Hulu en Netflix kunnen namelijk niet op deze manier opgeslagen worden.

Video’s opslaan zonder speciale download-software

In sommige gevallen is het ook mogelijk om video’s direct op je computer op te slaan zonder dat je daarvoor een speciale download software voor nodig zal hebben. Hierbij moet je denken aan:

  • Facebook video’s downloaden
  • YouTube video’s downloaden
  • Instagram video’s downloaden

Facebook video’s downloaden

Wanneer je video van Facebook wil downloaden moet je naar de site van Facebook gaan naar de video die je graag wil downloaden. Als deze video afspeelt klik je er met je rechtermuisknop op en selecteer je Video URL weergeven. In een klein venster zal je dan het webadres te zien krijgen. Kopieer dit adres of selecteer meteen VideoURL of Linkadres kopiëren. Dan moet je in een nieuw venster Frogjet of Getfvid openen, daarin plak je de link die je hebt gekopieerd. Klik daarna op downloaden om de video op je computer te zetten.

YouTube video’s downloaden

Ga op YouTube op de pagina van het filmpje in de adresbalk staan Selecteer en kopieer het adres. Open in een nieuw venster 2Conv.com. Plak hier het gekopieerde adres in. Selecteer op MP3 en zet de keuzesector op MP4. Klik op converteer, als de video binnengehaald is klik je op downloaden en het bestand komt op je computer te staan. 

Instagram video’s downloaden

Klik met je rechtermuisknop op Instagram op de video die je wil opslaan en selecteer linkadres kopiëren.  In een nieuw venster open je Igram, plakt de linkt en klikt op downloaden. Selecteer mp4 en de video wordt gedownload. 

Video downloaden

Alles over chiptuning

Misschien heb je al wel eens gehoord van iemand dat hij of zij zijn auto heeft gechipt. Dat kan heel interessant klinken, want dit betekent dat je auto sneller gaat lopen. Toch zijn er genoeg mensen die hier nog niets vanaf weten, In deze blog wordt ingegaan op wat chiptuning precies is. Lees daarom snel verder. 

Chiptuning, wat is het? 

De motoren van tegenwoordig zijn bijna allemaal voorzien van een Electronic Control Unit. Dit is het systeem dat de auto aan stuurt. Zo kan dit systeem regelen hoeveel brandstof er in de motor gespoten wordt. Ook het tijdstip van de ontsteking en de druk van de turbo worden hiermee geregeld.

Met behulp van chiptuning worden deze systemen bewerkt. Bij het bewerken kunnen de parameters worden aangepast. De aanpassingen in deze parameters zorgen er voor dat je auto beter kan gaan lopen. De standaard instellingen vanuit de fabriek zijn zo gezet dat niet het maximale uit de auto gehaald wordt.

Is Chiptuning verstandig? 

Er is geen reden waarom chiptuning niet verstandig zou zijn. Het brengt geen schade toe aan je auto. Als je meer vermogen uit je auto zou willen halen dan zou chiptuning daar wel voor kunnen zorgen. 

Alles over chiptuning

Een facebook account aanmaken

Je vrienden zitten allemaal op Facebook en proberen je al een tijdje over te halen ook op facebook te gaan. Na lang nadenken heb je besloten om een account aan te maken p facebook. Maar hoe doe je dat dan precies? Een account aanmaken op Facebook? Lees in deze blog meer over het aanmaken van een Facebookaccount. 

Waar moet je aan voldoen om een facebook account aan te maken?

Wanneer je een facebook account wil maken moet je minimaal 13 jaar oud zijn. Hiervoor moet je dan wel toestemming hebben gekregen van je ouders. Maar hoe doe je dat dan precies?

Het aanmaken van een Facebook account

  • Surf naar Facebook.com en selecteer Nieuw account aanmaken
  • Vul de velden met de gevraagde gegevens in
  • Selecteer dan de button registreren
  • Hierna moet je je telefoonnummer of emailadres bevestigen om je account te activeren.

Hoe vul ik mijn account

Als je account geactiveerd is, is het leuk om een mooie profiel foto van jezelf er op te zetten zodat mensen je kunnen herkennen om vrienden met je te worden. Als je dat hebt gedaan kan je je vrienden gaan zoeken en een vriendschapsverzoek sturen. Ben je het weer zat dan kan je heel makkelijk je Facebook verwijderen.

Een facebook account aanmaken

Maximale grootte van je email en hoe dat werkt

Als je een email wil versturen zal je er vast al wel eens tegen aan gelopen zijn dat je email veel te groot is en daardoor niet verzonden kan worden. In de blog op deze pagina gaan wij hier dieper op in en kan je lezen hoe je dat probleem heel makkelijk kan verhelpen zodat je email alsnog verzonden kan worden.

De maximale grootte van een email

Wanneer je via Outlook of google een email met bijlage wil versturen dan kan je dat zonder problemen doen met een maximale grootte tussen de 10mb en de 25mb. Dit is afhankelijk van de email aanbieder die je kiest. De meest gebruikte email aanbieders zijn Outlook en Gmail.

Hoe kan je het oplossen als je bestanden de maximale grootte overschrijden?

Wanneer je pdf bestanden wil versturen, maar de bijlage overschrijdt de maximale grootte van een email dan kan je er voor kiezen om pdf comprimeren toe te passen. Wanneer je dit doet dan zorgt dat er voor dat de pdf bestanden kleiner zullen worden. Dit kan je je vanuit je browser doen met behulp van de Adobe Acrobat PDF compressietool. Dan is het makkelijker om ze te versturen via de email.

Maximale grootte van je email en hoe dat werkt

Storing in de buurt? 

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je te maken kreeg met een stroomstoring. Maar dan niet een die je zelf op kan lossen maar die bij de netwerkbeheerder ligt. Ook bij netwerkbeheerder Enexis kan dit gebeuren. In deze blog lees je meer over wat je kan doen om er achter te komen over er daadwerkelijk een storing is. 

Hoe kan je zien dat er een storing is bij Enexis? 

Wanneer je stroom of gas uitgevallen is en je kan niets vinden in je eigen meterkast, dan kan je op het internet kijken of er een storing is. Dit kan je doen door op google storing Enexis in te toetsen. Daar krijg je de zoek uitkomst en kan je doorgelinkt worden naar de website van Enexis zelf. 

Op deze website voer je je postcode in en dan klik je op de button zoeken. De uitkomst geeft weer of er een storing in jouw postcode gebied is of niet. Als deze nog niet bekend is dan is het raadzaam om Enexis te bellen en de Enexis storing te melden. Hoe eerder de storing bekend is bij netwerkbeheerder Enexis, hoe eerder er gekeken kan worden naar de oplossing van deze storing. 

Storing in de buurt

Waar bestaat een correct emailadres uit? 

Dagelijks hebben we te maken met het versturen van email berichten. Maar wat is een emailadres precies en waar bestaat deze uit? In deze blog lees je alles over een correct emailadres. En hoe deze is opgebouwd. 

Uit welke dingen bestaat een emailadres?

Een emailadres is opgebouwd uit 3 onderdelen die je alle drie nodig hebt om een email te kunnen versturen. Wanneer een emailadres daar niet aan voldoet komt deze niet aan. De onderdelen waar een emailadres moet bestaan zijn: 

De gebruiker

De gebruikersnaam kan je zelf kiezen als je een emailadres aan gaat maken. Het moet wel een unieke naam zijn anders pakt hij hem niet.

Het apenstaartje

NA de gebruikersnaam komt automatisch het apenstaartje. Dit teken staat voor een verwijzing ergens naar. Bij een emailadres is het het domein waar je naar toe mailt in combinatie met de gebruikersnaam waar het naar verwijst.

Het domein

Dit is het laatste deel van het emailadres. Dit bestaat uit de naam van de emailserver waar je emailadres op aangesloten zit. De combinatie van deze drie dingen maken je emailadres. Met dit emailadres kan je communiceren met ieder emailadres over de hele wereld. 

Waar bestaat een correct emailadres uit? 

Zonder te vliegen toch wandelen door de straten van China 

Had je je ooit kunnen bedenken dat je door de straten van China heen zou kunnen wandelen via het internet zonder dat je er heen hoeft te reizen? Dat kan je namelijk heel makkelijk doen met Google Streetview. Dit is een van de meest prachtige tools die je kan vinden op internet. In deze blog lees je meer over een wandeling door China met StreetView.

Hoe is het mogelijk digitaal door China te wandelen?

Streetview maakt het via google mogelijk door camerabeelden die met speciaal daarvoor geprepareerde camerawagens voorzien van GPS apparatuur beelden vast te leggen. Op deze manier zijn er al heel veel landen vastgelegd en kan je door deze landen een digitale tour maken en de stad waar je heen gaat al een beetje verkennen.

Street view is handig

Wanneer je van reizen houdt kan je met behulp van Streetview je hele reis plannen. Ook kan je zien waar je hotel precies ligt en hoe het er dan uit moet zien. Zo zal je de plaats van bestemming meteen kunnen herkennen. Ook de uitgaansmogelijkheden in de buurt van je hotel kan je alvast onderzoeken. Zo begin je goed voorbereid aan je reis. 

Zonder te vliegen toch wandelen door de straten van China